FLYING NATURE 2017

Ilmailuaiheinen valokuvanäyttely on järjestetty Helsinki-Vantaan lentokentällä jo 10 vuoden ajan. Tällä kertaa ilmailua kuvataan erikoisemmasta kulmasta; Suomen luonnosta käsin. Valokuvanäyttely on kunnianosoitus suomalaisille luontokuvaajille ja heidän taidokkaille teoksilleen. Näyttelyyn valittavat kuvat ovat aihepiiriltään suomalaisia lintuja ja eläimiä lennossa.

Näyttelyn tuottajia ovat Finavia Oyj, Finnair, Ilmailutoimittajat ry, Finnfoto ry, Kamera-lehti, Epson sekä Merja Ailama-Mäkitalo Color-Kolmio Oy:stä.

SÄÄNNÖT

Osallistumisoikeus

Kilpailu on kaikille valokuvaajille avoin.

Kilpailun teema

Lentokentällä järjestettävä valokuvanäyttely on ilmailuaiheinen. Tällä kertaa se kunnioittaa suomalaista luontoa ja esittelee luonnon omia taitureita lentämisen kautta. Näyttelyyn valittavien kuvien tulee olla kuvattu Suomessa todenmukaisessa ympäristössä. Lentää voivat myös muut kuin linnut ja muut siivekkäät, kunhan esim. oravan tai ketun tallennus kuvaan on vangittu juuri sillä hetkellä, kun se on ”lennossa”. Näyttelyyn valitaan yksittäisiä kuvia (ei kuvamanipulointeja tai kollaaseja), joiden käsittelyssä on säädetty vain valöörejä, kontrasteja, sävyjä, rajauksia ja muita tämän kaltaisia asioita.

Palkinnot

Kahdeksan näyttelyyn valittua kuvaa saa palkinnoksi Helsinki – Vantaa lentoasemalle kuvansa Flying Nature -valokuvanäyttelyyn. Näyttely avataan 26.4.2017 ja se tavoittaa puolen vuoden aikana n. 10 miljoonaa ihmistä. Valokuvaajista tehdään infotaulu näyttelyn yhteyteen. Näyttelykuvien alle tulee teoskyltti, joka kertoo kuvan sisällöstä.
Color-Kolmio Oy lahjoittaa kaikille kahdeksalle voittajakuvaajalle Chromaluxe-taulun koossa 70 x100 cm, taulun arvo on 200,00 €.

Kilpailuun osallistuminen

Kilpailutyöt ladataan digitaalisina tiedostoina, myös diat ja vedokset toimitetaan vain digitoituina. Osallistuja vastaa kilpailutiedostojen teknisestä toimivuudesta. Tietokoneen ruudulta tehtävää arviointityötä varten kuvat ladataan jpeg-muodossa, pitkän sivun pikselimäärä 2000 pikseliä. Näyttelyä varten tarvittavat tiedostot voittajat toimittavat valinnan jälkeen.
Kilpailukuvien tulee olla anonyymejä, eivät saa siis sisältää signeerauksia/logoja.

Kuvaajan vastuu

Kuvien tulee olla osallistujan itsensä ottamia valokuvia. Kuvaajalla on oltava kuviin ja niiden julkaisemiseen täydet oikeudet.

Osallistumismaksu

Osallistumismaksu suoritetaan verkkomaksuna kuvien lataamisen yhteydessä. Kilpailuun voi osallistua useammalla kuvalla, latausmaksu on 10 €/kuva.
Latausaika ja osoite
Lataa kilpailukuvasi 29.1. – 3.3.2017 välisenä aikana osoitteessa www.finnfoto.fi/kilpailu.

Kilpailun voittajien valinta

Valokuvanäyttelyyn valittavat kuvat valitsee järjestäjän asettama tuomaristo. Näyttelyyn valitaan kahdeksan kuvaa. Niitä ei aseteta paremmuusjärjestykseen vaan jokainen on samanarvoinen. Tuomaristo arvioi kuvien visuaalista vaikuttavuutta, teknistä osaamista, sommittelua sekä omaperäisyyttä ja luovuutta.

Flying Nature -näyttely

Kilpailuun osallistuneista kuvista valitaan kahdeksan kuvaa Helsinki-Vantaan lentoaseman ilmailuaiheiseen Photo Gallery -näyttelyyn. Näyttelyyn tehdään infotaulu valituista kuvaajista. Terminaalissa no 2 oleva näyttelytila tavoittaa puolessa vuodessa n. 10 miljoonaa ihmistä. Kaikilla matkustajilla ja muilla lentokentällä asioivilla on näyttelyyn vapaa pääsy. Kilpailun järjestäjä huolehtii näyttelykuvien vedostuksesta.

Näyttely avataan 26.4.2017 ja kuvat ovat esillä vuoden 2017 loppuun.

Tulosten julkistaminen

Kilpailun tulokset julkistetaan Finnish Photo Awards -juhlassa 17.3.2017 Helsingin Messukeskuksessa. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti valinnasta.
Näyttelyyn valitut kuvat julkaistaan Helsingin messukeskuksessa järjestettävässä Finnish Photo Awards -juhlassa 17.3.2017, jossa julkaistaan myös muita merkittäviä valokuvausalan palkintoja, kuten Finnfoto- ja Vuoden Muotokuvaaja -palkinnot. Tilaisuuteen voi tutustua osoitteessa www.finnfoto.fi.

Järjestäjän vastuu

Kilpailuun osallistuvien kuvien tekijänoikeudet säilyvät kuvaajalla. Järjestäjä ei saa ilman kuvaajan lupaa muokata tai muuttaa kuvan sisältöä tai rajausta.

Järjestäjän oikeudet kuvien käyttöön

Kilpailun järjestäjällä on oikeus tallentaa kuvat kilpailun tuomarointia ja sääntöjen mukaisia käyttötarkoituksia varten.
Järjestäjällä ja tiedotusvälineillä on oikeus julkaista finalistien kuvat ilman erillistä korvausta lehdissä ja internet-sivuilla kilpailun tulosten ja Flying Nature -näyttelyn esittelyn yhteydessä. Kilpailukuvien muusta käytöstä sovitaan niiden tekijän kanssa.

Kilpailun järjestäjillä on oikeus perusteltuihin sääntömuutoksiin.

 

Lisätietoja kilpailusta:
Merja Ailama-Mäkitalo
040 545 3357
merja.ailama-makitalo@colorkolmio.fi

Tekniset kuvien lataukseen liittyvät asiat:
Mikko Säteri
045 137 3540
toimisto@finnfoto.fi