Konsta Punkka
Konsta Punkka

Punkka on aina nauttinut luonnosta ja aloitti luontokuvauksen 15-vuotiaana Helsingin Seurasaaressa. Hän pääsi poikkeuksellisen lähelle oravia ja lintulaudan asukkeja, eikä aikaakaan, kun Punkan kuvat levisivät kulovalkean tavoin ympäri maailmaa ja hän sai lempinimen oravakuiskaaja. Punkalla on Instagramissa 1,3 miljoonaa seuraajaa.

Konsta Punkan töissä kohde tulee kuvaajan lähelle ja eläimen läsnäolon voi aistia kuvan välityksellä. Hän haluaa taltioida eläinten ilmeitä sekä kansallispuistojen uhkeissa maisemissa että kaupunkien arkisissa oloissa. Eläinten silmät ovat kuin sielunpeili ja ilmeet yleensä hyvin ihmismäisiä, mikä tekee kuvista hyvin ainutlaatuisia.

Useita päiviä kestävien kuvausten aikana Punkka pyrkii integroitumaan osaksi eläintein elinympäristöä ja hän käyttää tähän useita erilaisia piiloutumistekniikoita. Perusteelllisen ja aikaa vievän valmistautumisen tuloksena Punkka pyrkii valitsemaan täydellisen paikan, jotta kuvaaja ja kuvauskohde voivat kohdata metsässä muutaman sekunnin ajan. Aika pysähtyy ja kuvaaja kohtaa eläimen silmästä silmään.

Näyttelystä löytyy Konstan teoksia niin Sveitsin vuorikauriista, Huippuvuorten naaleista, sekä New Yorkin pesukarhusta mutta myös potretteja ketuista Helsingin keskustassa.

Näyttelyn työt ovat myynnissä osoitteessa konstapunkka.com