Suomen valokuvajärjestöjen keskusliitto Finnfoto ry

Finnfoton Näyttelyt Kuva- ja Kameramessuilla 6-8.3.2015

Finnfoto Galleria

Suomen Ammattivalokuvaajat ry:n 95-vuotisjuhlanäyttely

Suomen Ammattivalokuvaajat ry juhli 95-vuotista taivaltaan vuonna 2014. Yhdistys on maamme vanhin järjestäytyneiden ammattivalokuvaajien yhdistys, sen jäsenet edustavat useita eri valokuvauksen osa-alueita, mutta heitä yhdistää tilauksesta tuotettava, laadukas ammattikuva. Vuosien saatossa yhdistyksen jäsenet ovat olleet voimakkaasti mukana kehittämässä suomalaista valokuvakulttuuria ja ottaneet useita kotimaisen valokuvahistorian merkkiteoksia.

95 vuoden aikana paljon on ehtinyt muuttua alalla, kuvaamisen teknologiasta lähtien. Aiemmin ulkomainen kilpailumenestys oli harvinaista herkkua, mutta nykyisin kun kuvat voidaan lähettää kilpailuihin sähköisinä tiedostoina haavoittuvien vedosten sijasta, se on yhä helpommin saavutettavissa. Suomen Ammattivalokuvaajat ry:n jäsenet ovatkin aktiivisia osanottajia eri kilpailuihin ja tässä juhlanäyttelyssä tuodaan esille nimenomaan kansainvälisissä kilpailuissa palkittuja kuvia.

Näyttelyssä on mukana 24 kuvaa yhteensä 12 eri valokuvaajalta.

Suomen Luonnonvalokuvaajat ry

Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry:n näyttely Vuoden Luontokuvat 2014 on esillä Kuva&Kamera-messuilla Finnfoton näyttelyalueella. Itse näyttelyä voi luonnehtia seuraavasti:

Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry:n näyttely esittelee Vuoden Luontokuva 2014 -kilpailussa palkitut kuvat. Kokonaisuus muodostuu 8 sarjavoittajasta, 8 kakkossijalle yltäneestä ja 24 kunniamaininnalla palkitusta kuvasta. Näyttely kertoo suomalaisen luonnon moni-ilmeisyydestä, sen näkymistä ja tapahtumista sekä kuvaajien luonnossa kokemista elämyksistä ja oivalluksista.