Suomen valokuvajärjestöjen keskusliitto Finnfoto ry

KUTSU FOTOFINLANDIA 2016 -valokuvakilpailuun

Suomen valokuvajärjestöjen keskusliitto Finnfoto ry kutsuu kaikki kuvaajat tavoittelemaan 20 000 euron Fotofinlandia-palkintoa.Kilpailun tavoitteena on nostaa esiin suomalaisen valokuvataiteen ja käyttökuvan tuoreita ilmiöitä. Kilpailun tavoitteena on nostaa esiin suomalaisen valokuvataiteen ja käyttökuvan tuoreita ilmiöitä.

Fotofinlandia 2016 -kilpailu on kaikille avoin. Siihen osallistutaan vähintään 2 kuvasta muodostuvalla kuvakokonaisuudella, jonka kuvia ei ole aikaisemmin julkaistu Fotofinlandia-kilpailun yhteydessä. Kokonaisuuden on mahduttava noin 6 metriä leveälle ja noin 2 metriä korkealle ripustusseinälle. Valokuvien aihe, kuvausaika ja toteutustapa ovat vapaat. Kilpailutyö ladataan digitaalisina tiedostoina.

Osallistumismaksu
Osallistumismaksu on Suomen Valokuvajärjestöjen Keskusliitto Finnfoto ry:n jäsenjärjestöjen jäsenille 45 €/kuvakokonaisuus, muille 90 €/kuvakokonaisuus. Osallistumismaksu suoritetaan verkkomaksuna kuvien lataamisen yhteydessä.

Tuomarointi ja palkinnot
Kilpailun kolmihenkinen tuomaristo valitsee 15 finalistia. Finalistit kutsutaan Fotofinlandia 2016 -näyttelyyn, ja kilpailun tuomaristo valitsee finalistitöiden joukosta koko kilpailun voittajan.
Finalistit palkitaan kunniakirjalla. Kilpailun pääpalkinto 20 000 euroa rahoitetaan Kopiosto ry:n valokopiointikorvauksilla.

Fotofinlandia 2016 -näyttely
Finalistien kuvakokonaisuudet muodostavat Fotofinlandia 2016 -näyttelyn, jossa työt ovat esillä vedoksina. Jokainen 15 finalistista saa käyttöönsä yhtenäisen noin 6 metriä leveän ja 2 metriä korkean valkoisen messuseinän. Kuvakokonaisuus saa täyttää seinätilan kuvaajan oman ratkaisun mukaan. Finalisti vastaa kuviensa vedostuksesta ja esillepanosta.
Näyttely on esillä Helsingin Messukeskuksessa 4.–6.3.2016.

Kuvaajan vastuu
Kilpailukuvien tulee olla osallistujan itsensä ottamia valokuvia. Kuvaajalla on oltava kuviin ja niiden julkaisemiseen täydet oikeudet.

Tulosten julkistaminen ja palkintojen jako
Kilpailun tulosten julkistaminen ja palkintojen jako Helsingin Messukeskuksessa Kuva&Kamera 2016 -messujen yhteydessä.

Säännöt ja kilpailutöiden toimitus
Kilpailusäännöt ja -ohjeet 27.4.2015 alkaen: www.fotofinlandia.fi
Lataa kilpailukuvasi 14.12.2015–15.1.2016.

LISÄTIETOA:
Suomen valokuvajärjestöjen keskusliitto Finnfoto
Laivurinkatu 39, 00150 Helsinki, puh. 045-137 3540
sähköposti: toimisto@finnfoto.fi | www-sivut www.finnfoto.fi