Suomen valokuvajärjestöjen keskusliitto Finnfoto ry

Valokuvan ja multimedian oikeuksien luovuttamisen vakioehdot

Valokuva ja multimedia elävät voimakkaasti muuttuvassa ympäristössä. Etenkin käyttöoikeuksien luovuttamisen osalta valokuva ja multimedia ovat nykypäivänä todellisen myrskyn silmässä.

 

Tästä johtuen kattava työryhmä aloitti viime keväänä jo vuosia Finnfoto ry:n verkkosivuilla olleen ”Valokuvan käyttöoikeuden luovutuksen vakioehdot” -ohjeistuksen päivitystyön.

 

Finnfoton jäsenjärjestöjen lisäksi työryhmässä olivat edustettuna myös muut valokuva- ja multimedia-alan tuottajia edustavat järjestöt.

 

Työryhmän työn tuloksena ovat monelta osin uudistetut ja tarkennetut ”Valokuvan ja multimedian käyttöoikeuksien luovuttamisen vakioehdot”. Uudistettu ohjeistus on kokonaisuudessaan Finnfoto ry nettisivuilla osoitteessa: http://finnfoto.fi/tyokalut/.

 

Uudistettu ”Valokuvan ja multimedian käyttöoikeuksien luovuttamisen vakioehdot” -ohjeistus sopii yhtälailla ammattikuvaajan kuin harrastelijan tarpeisiin. Samoin siinä on myös huomioitu nykyisin usein valokuvan kanssa rinnan kulkeva multimedia ja sen käyttöoikeuksien luovutuksen tarpeet.