Valokuvausalan keskusjärjestö, Finnfoto ry, ottaa toiminnassaan uuden askeleen avaamalla helmikuun alussa 2023 Finnfoto Gallerian Kauppakeskus Redissä Helsingin Kalasatamassa. Uuden pysyvän Finnfoto Gallerian tavoitteena on nostaa valokuvan ja sen tekijöiden tunnettuutta tuomalla maksuttomat näyttelyt ihmisten lähelle sinne, missä he liikkuvat niin arjessa kuin vapaa-ajallaankin.

Kauppakeskus Redissä sijaitseva Finnfoto Galleria on ensimmäinen järjestön oma näyttelytila. Tavoitteena on jatkossa rakentaa neljästä viiteen galleriaa eri puolille Suomea kauppa- ja liikekeskuksiin.

Finnfoto ry:n asettama toimikunta valitsee kulloisenkin näyttelyn tilaa hakeneista kuvaajista. Finnfoto ei peri kuvaajilta näyttelytilasta vuokraa. Koska valokuvanäyttelyiden on tarkoitus kiertää eri Finnfoto Gallerioissa, on näyttelykonsepti suunniteltu yhtenäiseksi, jolloin teokset on helppo siirtää ja asettaa näytteille eri Finnfoto Gallerioihin.

Finnfoto Galleria sijaitsee Kauppakeskus Redin toisessa kerroksessa, A2-03 -liiketilassa. 

Kahden kuukauden pituista näyttelyaikaa haetaan lähettämällä Finnfoton asettamalle näyttelytoimikunnalle valmis ehdotus näyttelystä sekä työnäytteitä kuvista. Kuvat tulee aluksi toimittaa matalaresoluutiokuvina. Näyttelykuvien maksimimäärä on 36 kuvaa. Hakemuksen tulee sisältää kaksi erillistä dokumenttia, toinen dokumentti sisältää hakijan ja näyttelyn tiedot ja toinen puolestaan näytekuvat.

Toimikunta valitsee kulloisenkin näyttelyn tilaa hakeneista kuvaajista ja on heihin suoraan yhteydessä

Hakemuksen voi lähettää sähköpostilla: info@finnfoto.fi