Valokuva on keksimisestään alkaen tallentanut ainutlaatuisesti elinympäristöämme.
Siitä on samalla kehittynyt itsenäinen ja vahva taidemuoto, joka on erottamaton osa niin yksityistä kuin julkista menneisyyttämme, nykyisyyttämme ja tulevaisuuttamme.
Fotofinlandia 2008 on nyt niiden ammattilaisten – valokuvaajien – asialla, jotka tallentavat näitä tapahtumia ja muistoja meidän käyttöömme.

Suomen valokuvajärjestöjen keskusliitto Finnfoto ry, joka edustaa laaja-alaisesti eri alojen valokuvaajia, pyrkii työskentelemään valokuvan, erityisesti ammattivalokuvan, arvostuksen kehittämiseksi. Osana tätä työtä Finnfoto on uudistanut järjestämäänsä Fotofinlandia-kilpailua niin, että vuoden 2008 kilpailuun osallistuvat työt valitaan Finnfoton eri jäsenjärjestöjen omista kilpailuista. Finnfotoon kuuluvilla kahdeksalla jäsenjärjestöllä on kullakin omat oman erikoisalansa kilpailut, jotka yksittäisinä eivät aina tavoita ansaitsemaansa median huomiota, mutta yhteen koottuna tarjoavat merkittävän läpileikkauksen suomalaiseen korkealaatuiseen käyttökuvaosaamiseen. Fotofinlandia toteutetaan nyt siis ensimmäistä kertaa tällä ”best of the best” -ajatuksella. Finnfoto uskoo tämän uudistetun kilpailuformaatin sekä aktivoivan uudella tavalla niitä n. 6000 jäsenjärjestöihinsä kuuluvaa valokuvaajaa ottamaan osaa kilpailuihin sekä myös houkuttelevan uusia jäseniä liittymään käyttökuvan aktiiviseen järjestökenttään.

Kukin Finnfoton jäsenjärjestö valitsee omat ehdokkaansa Fotofinlandia-kilpailuun. Nämä finalistien kuvat ovat esillä ja yleisön nähtävissä Sanomatalossa 17.11.2008 alkaen. Yleisöllä on myös mahdollisuus vaikuttaa voittajan valintaan, sillä yksi viidestä tuomariäänestä tulee nettiäänestyksen tuloksesta; suosikkiaan voi äänestää osoitteessa www.fotofinlandia.fi. Tuomariston muut jäsenet edustavat valokuvauksen eri aloja ja muita mediavaikuttajia. Fotofinlandia-kilpailun pääpalkinto on 17000€.

Tulokset julkistetaan Sanomatalossa perjantaina 21.11.2008 klo 13.
Voittajan kuvat, samoin kuin myös muiden finalistien kuvat ovat esillä 30.11.2008 asti.