Fotofinlandia 2011 valokuvakilpailussa aikaisempaa enemmän osanottajia

Valokuvajärjestöjen Keskusliitto Finnfoto ry on eri alojen ammatti- ja harrastevalokuvaajien jäsenjärjestöjen muodostama kattojärjestö.

Kuluneen kahden vuoden aikana Finnfoto ry jäsenjärjestöjen yhteenlaskettu jäsenmäärä on ollut tuntuvassa kasvussa. Tällä hetkellä yhteenlaskettu jäsenmäärä on 7447 henkilöä, kun se vielä 2008 oli vain 6725.

Finnfoto ry järjestää muun muassa Fotofinlandia -valokuvakilpailun, joka on sanamukaisesti suomalaisen valokuvauksen suurkatselmus. (www.fotofinlandia.fi).

Perinteiseen tapaan tuleva Fotofinlandia 2011 -kilpailu on avoin vain Finnfoto ry jäsenjärjestöjen jäsenille. Kilpailuun osallistuvat valokuvateokset valitaan kunkin jäsenjärjestön vuosittaisten jäsenkilpailujen (2010 ja 2011) kautta. Näin Fotofinlandia -kilpailu antaa erinomaisen ja monipuolisen kuvan suomalaisen ammatti- ja harrastevalokuvauksen nykytilasta ja monimuotoisuudesta.

Fotofinlandia 2011 -kilpailuun osallistutaan vähintään viidestä (5) kuvasta muodostuvalla kokonaisuudella, jonka kuvia ei ole aikaisemmin julkaistu Fotofinlandia-kilpailun yhteydessä. Kuvien enimmäismäärää, toteutustapaa tai aihetta ei ole rajattu.

Fotofinlandia 2011 –kilpailun painotus on suomalaisen valokuvan ja sen tekijöiden esiin saamisessa. Kilpailuun osallistuvien kuvien esillepano antaa tekijöille myös entistä selkeästi vapaammat kädet luovaan valokuvaukseen.

Fotofinlandia 2011 -kilpailun finaaliin valitun, vähintään 5 valokuvan kuvasarjan tekijän käytettävissä on 440 cm leveä ja 190 cm korkea, valkoinen seinä ja yksittäisten kuvien koko on vapaa.

Fotofinlandia 2011 -kilpailun tulosten julkistus tapahtuu 30.11. 2011 klo 13.00 Sanomatalon Mediatorilla. Kilpailun pääpalkinto on 20.000 €. Palkinto on verovapaa ja se rahoitetaan Kopioston valokopiointikorvauksista kerätyin varoin.

lisätietoja www.fotofinlandia.fi