Tekijänoikeuslakia on muutettava niin, että luovalla työllä voi elää.

Valokuvajärjestöjen keskusliitto, Finnfoto ry on osa Tekijäfoorumia, jonka tavoitteena on parantaa tekijöiden ja taiteilijoiden neuvotteluasemaa ja alan sopimusehtoja. Tavoitteen toteuttamiseksi Tekijäfoorumilla on ”Kohtuullinen tekijänoikeus” -lakihanke. Sen tarkoituksena on muuttaa tekijänoikeuslakia niin, että laki takaa tekijöille tasa-arvoisemman neuvotteluaseman ja kohtuulliset korvaukset.

Hankkeemme tueksi on perustettu nettiadressi, jonka toivomme sinun allekirjoittavan jo tänään. Adressi löytyy osoitteesta:
http://www.adressit.com/kohtuullinen_tekijanoikeus

Julkisuudessa esillä ollut ”Järkeä tekijänoikeuslakiin” -kansalaisaloite ei ole Tekijäfoorumin hanke. Vaikka myös kansalaisaloitteessa puhutaan kohtuullisesta korvauksesta, johtaa aloite kokonaisuudessaan tekijöiden aseman heikkenemiseen.

Lisätietoa Tekijäfoorumista ja ”Kohtuullinen tekijänoikeus” –hankkeesta on liitteenä olevassa muistiossa.