Ke 10.2. klo 18–19.30
Suomen valokuvataiteen museo, Prosessi-tila, Vapaa pääsy 

Valokuvauksessa on tapahtunut 20 viime vuoden aikana sen koko historian suurin muutos, kun kemiallisesta valokuvauksesta on siirrytty digitaaliseen.

Uusi Digikuvan historia -verkkopalvelu konkretisoi ja visualisoi tätä muutosta kokoamalla yhteen suomalaisen valokuvauksen digitalisoitumiseen liittyvää tietoa.

Sivuston pohjana on käytetty professori Merja Salon tuoretta teosta Jokapaikan Valokuva. Suomalaisen valokuvauksen digitalisoituminen 1992–2015. Kirjassatarkastellaan muutosta neljällä tärkeimmällä valokuvauksen käyttöalueella: kuvajournalismissa, studiokuvauksessa, valokuvataiteessa ja valokuvausharrastuksessa. Kirjaa varten on haastateltu yli sataa suomalaisen valokuvauksen toimijaa vuosina 2012–2015.

Merja Salo luennoi aiheesta Suomen valokuvataiteen museolla sivuston lanseeraustilaisuudessa ke 10.2. klo 18–19.30.

Uuden sivuston tavoitteena on täydentää Merja Salon kirjaan perustuvaa aineistoa sekä alan ammattilaisten että harrastajien tiedoilla, muistoilla, kokemuksilla ja kuvilla. Kirjautuneet käyttäjät voivat lisätä sivuston aikajanalle tietoa ja kuvia. Tiedot ovat yleisön vapaasti luettavissa ja käytettävissä.

Sivuston suunnittelun on rahoittanut Finnfoto – Suomen Valokuvajärjestöt ry.