Kuvaliiteri Oy/Luonnonkuva-arkiston toiminta on päättymässä. Toiminta on ollut jo pitkään kannattamatonta, joten Kuvaliiteri on hakeutumassa maksuvaikeuksien takia konkurssiin nyt toukokuussa. Valitettavasti myös valokuvaajien kuvapalkkioita jää tilittämättä näiden talousvaikeuksien takia. Pahoittelemme sitä suuresti.

Suomen luonnonvalokuvaajien, Finnfoton ja Kuvaliiterin edustajien kesken on pohdittu kuva-arkiston diakuvien kohtaloa. Osa kuvista on jo palautettu kuvaajille, mutta arviolta 90 % on vielä arkiston hallussa, näistä noin puolet on lajiteltu kuvaajien nimien mukaisesti laatikoihin. Koska valokuvaajat omistavat itse kuvansa, niin ensisijaisesti kuvat tullaan palauttamaan kuvaajille. Tätä varten pyytäisimme kaikkia kuvaajia – jollette ole vielä sitä tehneet – ilmoittamaan, mitä haluatte kuvillenne tapahtuvan

Eli, haluatteko

A) kuvat takaisin itsellenne

B) että kuvat säilyvät jossain valokuvahistoriallisessa arkistossa, jos löytyy sellainen taho löytyy

C) että kuvat tuhotaan

Ilmoitus pyydetään lähettämään osoitteeseen tero.pajukallio@diaidea.fi Realistinen aikataulu kuvien palauttamiselle on alkukevät 2017.