Fotofinlandia 2018 loppusuoralla, finalistit on valittu

Fotofinlandia 2018 -kisan finalistit ovat selvillä. Kilpailun kansainvälisen tuomariston mukaan suuresta kisakuvien määrästä löytyi erinomaisia valokuvia. Espanjalainen luontokuvaaja ja yksi Fotofinlandia 2018 -tuomareista Jose B. Ruiz sanoo arvostavansa useammankin kisaan lähetetyn kuvan kovaa tasoa.

– Mukana on joitain todella huimia kuvia, jotka nousevat esille vahvalla visuaalisella voimalla ja sanomalla, ja jotka todella hallitsevat ne elementit, joista ikimuistoinen valokuva rakennetaan, Ruiz toteaa.

Brittiläinen kisatuomari Jim Lowe sanoo tason olleen erityisen hyvä digitaalisesti käsiteltyjen kuvien osalta.

Loppukilpailuun päässeet kuvaajat ovat Kaj Ewart, Veli-Pekka Kangas, Antti Karppinen, Sami Kero, Onni Wiljami Kinnunen, Jaana Kotamäki, Markku Pajunen, Esa Ringbom, Asko Salmi, Jetro Stavén, Lars Sundström, Päivi Tuovinen, Vesa Tyni, Juhamatti Vahdersalo, Milla Vahtila, Markus Varesvuo ja Esa Ylijääskö.

Yleisö voi käydä äänestämässä omaa suosikkiaan 2.3.-18.3 välisen ajan.

http://www.fotofinlandia.fi/vuosi/2018

Voittajat julkistetaan 23.3.2018 järjestettävässä Finnish Photo Awards -tilaisuudessa.

Fotofinlandian finalistien joukosta valitaan myös Suomen joukkueen jäsenet World Photographic Cup 2019 -valokuvakilpailuun.

Kaikki kilpailuun osallistuneet kuvat on esillä osoitteessa: http://kilpailu.fotofinlandia.fi/slideshow/