FOTOFINLANDIA 2020 -PALKINNON VOITTAJAKSI JOHANNA SJÖVALL KUVASARJALLA MAGIC OF HORSES

Ammatti- ja harrastajakuvaajille suunnatun Fotofinlandia 2020 -kilpailun voittajat julkistettiin tänään palkittujen kuvien näyttelyn avajaisissa Ideaparkissa Lempäälässä. Fotofinlandian tuomaristo luonnehti tämän vuoden loppukilpailuun valittuja kuvia laadultaan erittäin korkeatasoiseksi ja visuaaliselta tarinankerronnaltaan inspiroiviksi ja moderneiksi.

Kilpailuun osallistunut ensikertalainen voittajaksi

Johanna Sjövall aloitti ammattikuvaajana vuonna 2006 ja on voittanut useita alan tunnettuja kotimaisia ja ulkomaisia kilpailuja. Hän on suorittanut valokuvaajan ammatti- ja erikoisammattitutkinnot ja alan arvonimistä hänellä on muun muassa Suomen ammattivalokuvaajien myöntämä mestarinarvo. Fotofinlandia-kilpailuun hän osallistui ensimmäistä kertaa Magic of Horses -kuvasarjallaan.
”Olen todella onnellinen voitosta, sillä tämän kuvasarjan syntyminen on ollut minulle pitkä intohimoprojekti. Olen ratsastanut lapsesta saakka ja ensimmäinen ammattini oli ratsastuksenopettaja. Myöhemmin valokuvaajana mielessäni alkoi kyteä visio, jossa halusin tuoda esiin sekä hevosiin liittyvää unenomaista mystiikkaa että niille eläiminä luonteenomaista herkkyyttä ja voimaa ”, Johanna Sjövall kertoo.
”Tämä Fotofinlandia-kilpailuun lähettämäni Magic of Horses -sarja on osa isompaa kokonaisuutta, jonka tekeminen kesti useamman vuoden. Ennen kuin kaikki palaset loksahtivat paikalleen, kävin läpi monta oppipolkua liittyen tekniikkaan, tyyliin ja siihen, mitä hevosten ainutlaatuisuudesta halusin välittää katsojalle”, Sjövall jatkaa.

Portfolio-sarjan voitti kilpailun pääpalkinnon voittanut Johanna Sjövall. Toiselle ja kolmannelle sijalle tulivat Suvi Sievilä Espoosta ja Juhamatti Vahdersalo Orivedeltä.
Luontokuva-sarjan voittajaksi tuomaristo valitsi Risto Raunion Naantalista, jonka kuvat palkittiin sekä ensimmäisellä että toisella sijalla. Kolmannelle sijalle tuli Petri Pietiläinen Helsingistä.
Lehtikuva-sarjan voitti Jetro Stavén Helsingistä, toiselle ja kolmannelle sijalle tulivat Vesa Tyni Turusta ja Jarmo Mäki Hollolasta. Mainoskuvien sarjan kaikki kolme palkintoa voitti Onni Wiljami Kinnunen Limingasta. Muotokuva-sarjan voitti Onni Wiljami Kinnunen, toiselle ja kolmannelle sijalle tulivat Jukka VähälummukkaMustasaaresta ja Roosa Tanhuanpää Helsingistä.
Taidekuva-sarjan ensimmäisen ja kolmannen sijan palkinnon voitti Pia Maria RautioLahden Villähdestä ja toiselle sijalle tuomaristo valitsi Onni Wiljami Kinnusen kuvan.
Kuvituskuva-kategorian voitti Onni Wiljami Kinnunen, toiselle sijalle tuli Pia Maria Rautio ja kolmannen sijan jakoivat Markus Aspegren Kuopiosta ja Juhamatti Vahdersalo.

Tutustu palkittuihin kuviin ja äänestä

Kaikki palkitut kuvat ovat nähtävissä Fotofinlandian verkkosivuilla tiistaista 3.11. kello 13 alkaen. Jokainen valokuvauksesta kiinnostunut voi myös äänestää omaa suosikkiaan verkkosivuilla.