Finnfoto ry myönsi vuonna 2020 valokuvaajille noin 500 000 euroa erilaisia apurahoja. Järjestö reagoi erittäin nopeasti koronaviruksesta johtuneeseen poikkeustilanteeseen, joka kuritti monen valokuvaajan taloudellista tilannetta. Ensimmäiset erityisapurahat jaettiin jo huhtikuun aikana, vain muutama viikko laajamittaisen koronaviruspandemian puhkeamisen jälkeen.

Finnfoto myönsi keväällä apurahoja 43 000 euroa ja koronatilanteesta johtuvia erityisapurahoja 157 000 euroa. Marraskuussa päättyneellä apurahakierroksella Finnfoto myönsi valokuvaajille apurahoja yhteensä noin 300 000 euroa. Apurahat ovat tavoittaneet hyvin valokuvaajat, sillä sekä hakemusten määrä että haettavat summat jatkoivat kasvuaan vuonna 2020. Finnfoto on jatkossakin valmis myöntämään kuvaajille erityisapurahoja mahdollisissa poikkeusoloissa normaalien keväällä ja syksyllä jaettavien apurahojen lisäksi.

Varat Finnfoton jakamiin apurahoihin tulevat Kopioston sille tilittämistä kopiointikorvauksista. Finnfoton myöntämät apurahat ovat kaikille valokuvaajille avoimesti haettavissa.

Tulevan kevään apurahahaku päättyy 30.4.2021. Tarkemmin apurahahakuun voi tutustua järjestömme internet-sivuilla.