”Kesäkuussa 1996 olin Kuusamossa kuvaamassa keskiyön valossa tien lähellä ruokailevaa joutsenta. Aurinko oli horisontissa, ja kesäkuinen keskiyö kauneimmillaan. Äkkiä joutsen kuuli vieraan lajitoverinsa lähestyvän kaukaa. Oman alueensa puolustajan lähtö on kiivas. Kuvasin tämän lentoon ponnistavan joutsenen kameraani auton konepeltiin tukien.”

Näin kertoo yllä olevasta kuvasta suomalaisen luontokuvauksen Grand Old Man Hannu Hautala. Hannu juhlii toukokuussa kahdeksattakymmenettä syntymäpäiväänsä ja yhdistyksemme iloitsee siitä, että kunnioitettavaan ikään ehtinyt mestarimme ja kunniajäsenemme jaksaa edelleen aktiivisesti osallistua toimintaamme.

NATURE EXPOSED – Ikkuna luontoon

Luonnon myönteisiä terveys- ja hyvinvointivaikutuksia koskeva tutkimusnäyttö on vahva. Vaikutukset ovat tiedostamattomia ja hyvin nopeita; parissakymmenessä minuutissa voi huomata mielialansa kohentuvan ja elinvoimaisuuden tunteen lisääntyvän. Jos ihminen viettää luonnossa vähintään pari tuntia viikoittain, alkavat terveysvaikutukset näkyä myös solutasolla. Aina luontoon lähteminen ei syystä tai toisesta ole mahdollista mutta onneksi elpyminen on mahdollista myös luontokuvien avulla.

Suomen Ammattiluontokuvaajat SAL ry on valtakunnallinen yhdistys, joka toimii suomalaisten ammattiluontokuvaajien edunvalvojana ja edistää kotimaista luontokuvausta. Toukokuussa esittelemme kymmenen suomalaisen ammattiluontokuvaajan tuotantoa Finlandia-talon Veranda näyttelytilassa. Mukana ovat mm. palkittu valokuvataiteilija Jaana Kotamäki ja vuoden 2018 Fotofnlandia-voittaja Markus Varesvuo.

Näyttelymme toimii ikkunana luontoon tuoden lähellesi myös kaukaisempia ja eksoottisempia kohteita. Vedostuksessa on käytetty monipuolisesti erilaisia tekniikoita ja materiaaleja.

Näyttelyn nimi: NATURE EXPOSED – Ikkuna Luontoon 3.-31.5.2021

Paikka: Finlandia Café, näyttelytila Veranda, Karamzininranta 4, Helsinki

Aukioloaika: ma-pe klo 9.00-18.00

Näytteilleasettajat:
Päivi Arvonen ”Aavikon valoa ja menneisyyden jälkiä”
Hannu Hautala ”Joutsen”
Jaana Kotamäki ”Luonnon siveltimellä”
Seppo Pöllänen ”Kuvia sudesta”
Benjam Pöntinen ”Liito-oravan lumoissa”
Arno Rautavaara ”Pingviinit – Kylmän etelän linnut”
Katja Ronkainen ”Usvamaisemia”
Raimo Sundelin ”Saariston talvi”
Hannu Vallas ”Jääkauden muovaama Suomi”
Markus Varesvuo ”VALOkuvia linnuista”