Yksi näistä tapahtumista on Suomen Kameraseurojen Liiton kanssa yhteistyössä järjestettävä suomalaisten ja japanilaisten ystävyys -teemainen valokuvakilpailu. Kilpailu on auki 1.1.-31.3.2022 ja sillä etsitään 15 valokuvaa, jotka tulevat esille suomalaisten ja japanilaisten ystävyys -teemaiseen näyttelyyn. Näyttely avataan Pikku-Finlandiassa toukokuussa, josta se jatkaa muun muassa Kouvolan taidemuseoon ja Olympiastadionille.

Valokuvakilpailun tiedot:

  • Osallistumisaika: 1.1.2022 – 31.3.2022
  • Osallistumisoikeus: Suomen ja Japanin kansalaiset. Osallistuminen on ilmaista. Maksimissaan neljä valokuvaa per osallistuja.
  • Valokuvien teema: suomalaisten ja japanilaisten välinen ystävyys ja kanssakäyminen
  • Voittajien valinta: Tuomaristo valitsee 15 valokuvaa valokuvanäyttelyyn. Valituille myönnetään kunniakirja ja osalle on suunnitteilla erikoispalkintoja.
  • Tarkemmat tiedot löytyvät suurlähetystön kotisivuilta: https://www.fi.emb-japan.go.jp/itpr_fi/11_000001_00173.html

Yhteistyössä:
Suomen Kameraseurojen Liitto, Finnfoto, Suomen Valokuvataiteen museo, STT (Lehtikuva), Finnair, Japan Airlines JAL, Canon, Fujifilm, FINAVIA, Suomen Tokion-suurlähetystö, Suomalais-japanilainen yhdistys, Japanilaisen kulttuurin ystävät ry