Koulukuvausliitto käynnistää koulu- ja päiväkotikuvauksen arvostuksen nostamiseksi valtakunnallisen kampanjan.

Valokuvaajat koulukuvien takana ovat ammattitaitoinen ja kokenut valokuvaajien erikoisosaamisen ammattikunta. Koulukuvaajien työn vaikutukset ulottuvat lähes jokaiseen perheeseen.

Koulukuvauksella on lähes 160-vuotiset perinteet Suomessa, jonka tutkimusten mukaan 82 % vanhemmista kokee tärkeäksi osaksi lapsuuden muistojen ikuistamista.

Koulukuva on arvokas muisto ja aikakautensa peili.

Suomen koulukuvausliiton jäsenet kuvaavat yli 98 % kaikista Suomen päiväkoti- ja kouluikäisistä joka vuosi. Kuvattavia lapsia ja nuoria on vuosittain noin 900 000. Kuvattavien lasten ja nuorten perheiden ja sidosryhmien kautta koulukuvaus koskee liki 2 miljoonaa suomalaista vuosittain.

Kansallisen koulukuvauspäivän tavoitteena on korostaa perinteen pitkäaikaisia juuria ja tuoda myös kuvien ja muistojen kautta piristystä perheisiin lukuvuoden keskelle.

Koulukuvaaminen on kouluissa, oppilaitoksissa, päiväkodeissa, urheiluseuroissa ja rippikouluissa vuosittainen ja tärkeä traditio. Valmiista koulukuvista jää pysyvä muisto.

Kansallista koulukuvauspäivää 12.10. juhlistetaan etsimällä omat koulukuvat esiin ja muistelemalla luokkakuvassa olleita koulutovereita. Mitä mahtaa kuulua Sirkalle ja Sepolle?

Etsi vanha luokkakuva ja soita ainakin yhdelle koulukaverille ja kysy ”mitä kuuluu”?

Vaihda profiilikuvaksi vanha koulukuva ja fiilistellään yhdessä.

Koulu- ja päiväkotikuvaajat juhlistavat virallista koulukuvauspäivää työn merkeissä. Tänäänkin kuvataan tuhansia lapsia ympäri Suomen.