Suomalaisvalokuvaajat ovat ottaneet paikkansa kestomenestyjinä FEP Awardsissa, viime vuosina mitalisijoitukset ovat olleet enemmän sääntö kuin poikkeus. Tämänvuotisista palkituista 3 valokuvaajaa teki jo omanlaistaan historiaa kilpailussa; lemmikkikuvien sarjan voittanut Kristi Vilmunen Järvenpäästä sekä muotokuvasarjan voittanut Pia Maria Rautio Lahden Villähteeltä voittivat molemmat jo kolmannen peräkkäisen kultamitalinsa näissä sarjoissa. Lisäksi urheilukuvaaja Hannu RainamoLempäälästä saavutti peräti viidennen perättäisen mitalijoituksensa urheilukuvien sarjassa.

Muita mitalisteja olivat Suomen kenties vaikuttavimmat valokuvalliset palkintokaapit omaavat Onni Wiljami KinnunenLimingasta (kultaa mainoskuvasarjassa) ja Antti Karppinen (hopeaa mainoskuva- ja kuvituskuvasarjassa) . Heidän lisäkseen tamperelainen Mia Surakka (hopeaa) ja naantalilainen Risto Raunio (pronssia) palkittiin villieläinkuvien sarjassa ja mitalisarjan viimeisteli vaasalainen Heidi Glader hopeasijallaan lemmikkieläinkuvien sarjassa.

Yllämainituista Karppinen, Raunio ja Rautio saalistivat vielä pistesijat eri kategorioista, muut top 10 -sijat menivät Keke Leppälälle Helsingistä (mainoskuvat), Marc Sabatille Kuopiosta (mainoskuvat), Johanna Sjövallille Porista (lemmikkikuvat), Sami Voutilaiselle Jyväskylästä (digitally created images), Annamari Kemppaiselle Turusta (muotokuvat) ja Erkko BadermannilleVeikkolasta (villieläinkuvat).
Kilpailun kokonaisvoitto oli myös historiallinen, tähän mennessä kukaan eurooppalainen valokuvaaja ei ole pystynyt voittamaan kyseistä kilpailua kahta kertaa, mutta nyt portugalilainen André Boto nousi ensimmäiseksi kaksinkertaiseksi voittajaksi. Hänen edellinen voittonsa on vuodelta 2010.

Samalla kertaa Prahassa palkittiin myös nuorten, alle 30-vuotiaiden valokuvaajien FEP Young Photographer Award -kilpailun voittajat. Voittaja Jonas Michler tuli Saksasta, mutta muut palkintosijat menivätkin sitten taas suomalaiskuvaajille, he ovat Iina-Maria Hirvonen Vantaalta ja Ida Lehtonen Tampereelta.

Kilpailun järjestää eurooppalaisia ammattivalokuvaajia yli 20 maassa edustava Federation of European Professional Photographers – järjestö (https://www.europeanphotographers.eu ), kilpailua on järjestetty vuodesta 2010 alkaen. FEP:n suomalainen jäsenjärjestö on Suomen Ammattivalokuvaajat ry. Kilpailu on avoin kaikille eurooppalaisille valokuvaajille.
Palkitut kuvat näet